Är Binance säkert? Läs vår recension här

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Funderar du på att köpa Bitcoin, Ethereum, Ripple eller någon annan valuta från Binance och undrar ifall det är säkert? Läs då vår recension av Binance innan du skapar ett konto och få svaret på frågan ”Är Binance säkert”

Inlägget innehåller annonslänkar

Utvald bild för inlägget "Är Binance säkert"

Binance logo

Vill du ha ett snabbt svar på frågan ”Är Binance säkert”, så är svaret ja, Binance är en seriös och mycket säker handelsplattform för att köpa och sälja kryptovalutor. Vill du skapa ett konto så vore vi jättetacka om du skulle vilja använda vår inbjudanlänk, då stödjer du oss på Cryptobit.se så vi kan fortsätta göra guider och hålla hemsidan fri från ”störande” reklam.

Binance

Binance är den största webbaserade börtjänsten för handel med kryptovalutor och har över 5 miljoner användare. Binance stödjer en rad olika valutor och väldigt många så kallade ”alt coins”, som te.x. Ripple(XRP), Tron(TRX) m.m. Företaget är lokaliserat i Japan och namnet är en sammanslagnign av ordern ”Binary” och ”Finance”.

 

Bild för inlägget - Är Binance säkert

Binance startsida kan ge ett oseriöst intryck, men döm inte hunden efter håren. Svaret på frågan ”Ää Binance säkert” är ja, det är säkert.

 

Recension – Är Binance säkert?

Nedan följer vår recension av webbplatsen Binance. Vi bedömer webbplatsen utifrån dessa kriterier;

Enkelhet – Hur enkelt är det att komma igång med Binance.
Användbarhet – Har webbplatsen något vettigt syfte, är den användbar.
Säkerhet – Är Binance säkert.
Design – Är webbplatsen användarvänlig och tilltalande.
Avgift – Har Binance rimliga avgifter.

Enkelhet

Att skapa ett konto hos Binance är väldigt enkelt och går snabbt. När man har ett konto så kan man börja köpa och sälja kryptovalutor. Binance är inte det lättaste systemet att jobba i, då deras gränssnitt känns lite omodernt och tyvärr kan man inte sätta in pengar med sitt Visa/Mastercard utan behöver använda te.x. Coinbase för att köpa Bitcoin/Ethereum och sedan skicka till Binance kontot. Har man redan en plånbok med Bitcoin eller Ethereum så går det givetvis att skicka direkt från denna till Binance kontot.

Användbarhet

Det som Binance saknar i enkelhet väger den upp i användbarhet. Det finns en rad olika kryptovalutor att handla i, och man får en plånbok för alla valutor som de stödjer så man kan förvara valutorna på sitt konto och enkelt köpa / sälja med dem. Det finns stora möjligheter att lägga sina egna köp och säljpriser, så ser Binance system till att om möjlighet finns matcha köporder mot säljorder.

Eftersom Binance är så stort och har så många användare så sker en väldigt stor del av den totala kryptohandeln där, vilket säkerställer att det finns många köpare / säljare och goda möjligheter att göra bra affärer.

En nackdel är att man inte kan köpa för sitt Visa/Mastercard, utan måste föra över Bitcoin eller Ethereum till sitt Binance konto som man sedan kan handla för. Detsamma gäller vid uttag, man kan inte ta ut i pengar via Binance, utan får använda en annan tjänst för att konvertera Bitcoin/Ethereum till riktiga pengar. Vi rekommenderar då att skicka Bitcoin/Ethereum till Coinbase och växla ut det till riktiga pengar via dem, och du kan läsa vår recension av Coinbase här.

Säkerhet

Frågan som kanske ledde dig in på detta inlägget – ”Är Binance säkert” är en väldigt bra fråga. Kollar man på deras hemsida så kan man snabbt få intrycket av den verkar vara oseriös, men skenet kan bedra. Min bedömning är att Binance är en av de säkraste handelsplatserna jag använt.

Systemet mer eller mindre tvingar än att aktivera Två-fakots autentisering, vilket är jättebra. Jag har nämnt detta i alla mina guider men det tåls att upprepas, aktivera denna funktionen så sover du förhoppningsvis lite bättre på kvällarna.  All insättningar / uttag som görs på ens Binance konto loggas och ett mejl går ut till angiven e-postadress. Skall man ta ut från sitt Binance konto så måste man faktiskt bekräfta överföringen genom att klicka på en länk i mejlet, vilket är jättebra.

Låt inte den omoderna designen lura en att tro att Binance inte är säkert, min bedömning är att det är mycket säkert och jag använder det dagligen för att handla med kryptovalutor.

Design

Hemsida känns väldigt gammaldags och ger ett oseriöst intryck. Man får känslan att det är ingenjörer/utvecklare som gjort sidan utan hjälp av designers, där design och användarvänlighet har hamnat efter funktion. Så det krävs lite användande för att förstå hur tjänsten fungerar, vilket är synd för det kan nog avskräcka en del som får intrycket att det är svårare än vad man kan tro. Här har Binance en del att lära sig av konkurrenten Kucoin.

Som tur är har vi gjort några guider för hur man köper Ripple(XRP) och Tron(TRX) på Binance och samma tillvägagångssätt kan användas för att handla med alla deras valutor.

Avgifter

Binance har ett ganska enkelt och tydliga avgiftsmodell. Det kostar inget att öppna ett konto, överföra  eller förvara sina kryptovalutor på Binance.

Det som kostar är handel (Köpa/sälja) och där ligger kostnaden på 0.1 %, använder man deras egna kryptovaluta BNB så får man rabatt på denna avgiften. Avgiften för att ta ut kryptovalutan är dynamisk vilket innebär att den varierar, beroende på värdet för den valda valutan. Man kan i en enkel tabell på deras hemsida se exakt vad avgiften är för tillfället. Jag tycker att Binance känns rimliga i sin avgifter.

Slutbetyg

Då återstår bara frågan, är Binance säkert? Ja, min bedömning är att det är en mycket säker plattform.Det är en plattform som kan vara lite avancerad vid en första anblick, men som erbjuder mycket funktionalitet och stora möjligheter att investera i andra kryptovalutor än Bitcoin och Ethereum. Man kan förvara alla valutor som de stödjer på sitt konto. Vill man senare titta på en Offline plånbok så rekommenderar vi Ledger Nano S, ni kan läsa vår recension här.

  • Enkelhet
  • Användbarhet
  • Säkerhet
  • Design
  • Avgift
4.6

Sammanfattning

Vår bedömning är att Binance är en mycket säker och seriös handelsplats för att köpa och sälja ett brett utbud av kryptovalutor. Tyvärr stödjer de inte insättningar/Uttag via Visa/Mastercard utan bara kryptovalutor, men förhoppningsvis inför de stöd för Visa/Mastercard i framtiden.

Skapa konto på Binance

Vill man skapa ett konto på Binance och börja köpa och sälja med kryptovalutor så vore jag jättetacksam om man vill använda min inbjudan länk. Genom att använda länken så stödjer man Cryptobit.se och vårt fortsatta arbete med att göra enkla och tydliga guider till kryptovärlden.

Guider för att handla på Binance

Vår enkla guide för att Köpa Ripple(XRP)
Vår enkla guide för att Köpa Tron(TRX)

Frågor?

Har du några frågor kring Binance så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Feedback på inlägget?

Vad tyckte du om inlägget, håller du med om bedömningen? Har du feedback eller vill diskutera Binance så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Comments (No)

Leave a Reply

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng