Är Coinbase säkert? Läs vår recension här

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Funderar du på att köpa eller sälja Bitcoin, Ethereum eller Litecoin från Coinbase med ett Visa/Mastercard och undrar om det är säkert? Läs då vår recension av Coinbase innan du skapar ett konto och få svaret på frågan ”Är Coinbase säkert”

Inlägget innehåller annonslänkar

Utvald bild för inlägget "Är Coinbase säkert"

Coinbase Logo

Nedan följer lite information om företaget Coinbase, vill du hoppa till recensionen klickar du här.

Vill du ha ett snabbt svar på frågan ”Är Coinbase säkert”, så är svaret ja, Coinbase är en mycket säker handelsplattform för att köpa och sälja kryptovalutor som erbjuder en försäkring ifall deras system skulle bli hackade. Genom att använda denna länken för att skapa ett konto så får du 10 $ extra vid en insättning/försäljning på 100 euro samtidigt som du stödjer oss på Cryptobit.se så vi kan fortsätta att göra enkla guider till Kryptovärlden.

Coinbase

Coinbase grundandes 2012 och är en webbtjänst där handlare och konsumenter kan genomföra transaktioner med digitala valutor såsom Bitcoin, Ethereum, och Litecoin. Företaget är baserat i San Francisco och har över 10 miljoner användare.

 

Bild föreställande Coinbase investerare.

En rad stora företag har investerat i Coinbase.

 

Recension – Är Coinbase säkert?

Nedan följer vår recension av webbplatsen Coinbase. Vi  bedömer webbplatsen utifrån dessa kriterier;

Enkelhet – Hur enkelt är det att komma igång med Coinbase.
Användbarhet – Har webbplatsen något vettigt syfte, är den användbar.
Säkerhet – Är Coinbase säkert.
Design – Är webbplatsen användarvänlig och tilltalande.
Avgift – Har Coinbase rimliga avgifter.

Enkelhet

Att komma igång med Coinbase är väldigt enkelt, deras hemsida är modern och ger ett seriöst intryck. När man skapat sitt konto så kommer man behöva verifiera sin identitet med sitt körkort/pass. Denna processen är dock väldigt smidig och när man blivit verifierad så kan man omgående köpa och sälja Bitcoin, Ethereum m.m. Att koppla på sitt Visa/Mastercard är enkelt och går snabbt.

Vill man ha en högre gräns för insättningar/uttag så behöver man koppla på sitt bankkonto, vilket involverar några extra steg, allt för en ökad säkerhet.

Användbarhet

Coinbase används för att köpa och sälja kryptovalutor. Den har ett tydligt syfte då de stödjer Visa/Mastercard, vilket underlättar ifall man vill köpa andra valutor än de största, så kallade alt coins. Då kan man enkelt köpa Bitcoin eller Ethereum med sitt Visa/Mastercard och skicka över detta till en annan plattform som stödjer lite fler valutor.

Nackdelen är att Coinbase bara stödjer tre valutor, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, vilket gör att om man vill köpa te.x. Ripple så behöver man göra detta på en annan handelsplats. Anledningen till detta är att då Coinbase tillåter en användare att sälja sina Bitcoin/Ethereum för riktiga pengar, så måste företaget vara säkra på att valutorna de stödjer faktiskt har ett värde som kan mätas i pengar.

Säkerhet

Då kryptovalutor kan vara värt en hel del pengar så är det av yttersta viktigt att handelsplattformen är säker. Detta gäller både om man vill förvara sina kryptovalutor eller planerar att sälja dem för riktiga pengar. Därför är det rimligt att ställa frågan ”Är Coinbase säkert?”

Vår bedömning är att det är en mycket säker plattform. Den stödjer två-faktors Autentisering, vilket gör att ingen kan logga in på ens konto utan att ange den kod som skickas till ens mobil. Det är ett stort och seriöst företag bakom, som har varit med i branschen sedan 2012 och har ett bra rykte.

Man kan även läsa på deras hemsida att all digital valuta som förvaras hos Coinbase är försäkrad och det mesta förvaras offline för ökad säkerhet.

Coinbase prioritizes the security of our customer’s funds, all digital currency that Coinbase holds online is insured. If Coinbase were to suffer a breach of its online storage, the insurance policy would pay out to cover any customer funds lost as a result. Coinbase holds less than 2% of customer funds online. The rest is held in offline storage.

Viktigt att notera är att Coinbase inte ansvarar ifall ens konto blir kapat etc, utan det ligger i varje användares ansvar att vidta de säkerhetsåtgärder som företaget rekommenderar. Coinbase ligger under amerikansk jurisdiktion och tillämpar och följer lagar och regler i de länderna som de stödjer.

Design

Hemsida känns användarvänlig, modern och tilltalande. Det är enkelt att köpa och sälja valutor samt ger en tydlig överblick över ens olika plånböcker. Ett stort plus är att alla avgifter visas omräknat till ens valda valuta.

Priset

Coinbase har inga avgifter för att öppna ett konto och förvara den digitala valutan, men de har en avgift när man sätter in, köper/säljer samt tar ut sina tillgångar. Avgiften varierar beroende på en rad faktorer, men generellt sätt så tycker jag att den är överkomlig.

Det kan tyckas vara lite dyr avgift för Visa/Mastercard (om man skall köpa för lite större summor) så då är banköverföring att rekommendera.

Det finns säkert billigare alternativ till Coinbase men jag tror att man får vad man betalar för, och som alltid är det värt att undersöka företagen noga, speciellt om det låter lite för bra för att vara sant.

Slutbetyg

Då var det frågan är Coinbase säkert? Ja, min bedömning är att det är en mycket säker plattform. Det är enkelt att köpa & sälja Bitcoin/Ethererum och man kan förvara valutan på ens Coinbase konto. Vill man senare titta på en Offline plånbok så rekommenderar vi Ledger Nano S, ni kan läsa vår recension här.

  • Enkelhet
  • Användbarhet
  • Säkerhet
  • Design
  • Priset
4.7

Sammanfattning

Vår bedömning är att Coinbase är en mycket säker och seriös handelsplats för att köpa och sälja de vanligaste kryptovalutorna. I dagsläget stödjer de Bitcoin, Ethereum & Litecoin men förhoppningsvis kommer de lägga till fler valutor i framtiden.

Skapa konto på Coinbase

Vill man skapa ett konto på Coinbase och börja köpa och sälja med kryptovalutor så kan man använda min inbjudan länk. Då kan man få 10$ dollar extra vid en första insättning på 100 Euro. Samtidigt så stödjer du Cryptobit.se och hjälper till att hålla ”Störande reklam”  borta från webbplatsen.

Guider för att handla på Coinbase

Vår enkla guide för att Köpa Bitcoin(BTC)
Vår enkla guide för att Köpa Ethereum(ETH)

Frågor?

Har du några frågor kring Coinbase så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Feedback på inlägget?

Vad tyckte du om inlägget, håller du med om bedömningen? Har du feedback eller vill diskutera Coinbase så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Comments (No)

Leave a Reply