Letar du efter en Bitcoin Plånbok? Läs vår enkla guide här

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

I detta inlägget kommer vi beskriva genom en enkel steg för steg guide hur man installerar en Bitcoin plånbok på en Ledger Nano S, en av de säkraste och enklaste virtuella plånböckerna. Med en Bitcoin plånbok(Crypto Wallet) så kan man förvara och administrera sina Bitcoin mynt. Letar du efter en guide för att köpa Bitcoin, klicka då här.

Inlägget innehåller annonslänkar

Utvald-bild-Guide-till-Bitcoin-Wallet-350-white

I en Bitcoin plånbok förvaras Bitcoin mynt.

Ledger Nano S är en USB plånbok  från företaget Ledger Wallet som används för att förvara Bitcoins m.m.  man kan använda för detta, den kan beställas från tillverkarens hemsida. En usb plånbok anses vara ett säkert sätt att förvara kryptovaluta och Ledger Nano S är en av de säkraste på marknaden. Denna guiden förutsätter att du har en Ledger Nano S, har du inte det kan du beställa den från tillverkaren här.

Innan du startar

Vad behövs för att följa guiden?

  • Dator(Windows/Mac/Linux) med webbläsaren Google Chrome installerad.
  •  En Ledger Nano S – en USB plånbok för att förvara Bitcoins m.m. Har du inte den så kan du köpa en här

Tidsåtgång

Uppskattad tid att följa guiden och sätta upp en Bitcoin plånbok på Ledger Nano S är ca 10-30 minuter och förutsätter grundläggande datorvana. Guiden är gjord på en Mac dator, men stegen i guiden är i princip samma även för en Windows dator.

Guide – Installera Bitcoin plånbok på Ledger Nano S

Perfekt, då sätter vi igång med guiden!

Översikt

  1. Använd Google Chrome som webbläsare och ladda ner Bitcoin appen från Ledgers hemsida.
  2. Installera appen i Google Chrome och koppla in Ledger Nano  S i datorn.
  3.  Följ anvisningarna som visas på skärmen för att skapa upp Bitcoin plånboken.

Grattis, du har nu en Bitcoin plånbok där du säkert kan förvara dina Bitcoins.
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg

I denna steg för steg guid så kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att installera en Bitcoin plånbok på Ledger Nano S.

Steg 1 – Ladda ner och installera Bitcoin Appen till din dator

Det första steget att göra är att gå till tillverkarens hemsida via webbläsaren Google Chrome där man kan ladda ner olika plånboks appar, https://www.ledgerwallet.com/apps/bitcoin och klicka på ”Get the apps” för att komma till nedladdningsalternativen.

Bild 1 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 1 – Klicka på ”Get the apps” för att komma till nedladdningssidan. Klicka på bilden för att göra den större.

Klicka på den gröna knappen ”Download Bitcoin apps” så kommer du scrollas ner till botten av sidan, där man kan välja att ladda ned och köra appen antingen via Dator, Android enhet eller Ios enhet. I denna guiden så kommer använder vi Dator varianten så fortsättningen av guiden kommer fokusera på den.

Bild 2 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 2 – Välj att ladda ner Chrome appen för Dator. OBS du behöver göra detta i webbläsaren Google Chrome. Klicka på bilden för att göra den större.

Klicka sedan på ”Install” och gå vidare med installera tillägget i Chrome butiken. När appen är installerad så klickar du på ”Starta Appen”

Bild 3 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 3- Efter att Appen har installerats starta den via Chrome butiken. Klicka på bilden för att göra den större.

Steg 2 – Skapa upp den virtuella plånboken

Efter att du startat appen så kommer en ruta dyka upp som ber dig att koppla in och låsa upp din Nano Ledger S och gå in på Bitcoin appen i enheten.

När enheten är upplåst och Bitcoin appen i enheten är startad så kommer appen på din dator att ta dig vidare. Skulle det vara så att appen ändå inte startar trots att du låst upp din enhet, testa att avsluta appen på din Ledger Nano S och starta den igen.

Nästa steg är att välja om du vill skapa upp en Bitcoin(BCT) eller Bitcoin Cash(BCH) plånbok. Enheten har stöd för att sätta upp bägge plånböckerna, men för att följa denna guiden så kan du välja Bitcoin.

Bild 4 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 4 – När appen har startats så väljer man här vilken valuta man vill skapa en plånbok för. Klicka på bilden för att göra den större.

Skillnaden mellan dem är att Bitcoin Cash är en kopia på original Bitcoin, men som försöker lösa de tekniska problem som Bitcoin dras med. I skrivande stund(30/12 -2017) så är en Bitcoin värd 13 040 $ medan Bitcoin Cash ”bara” är värd 2 454 $.

Steg 3 – Välj en adresstyp för plånboken

När du gjort ditt val av valuta plånbok så dyker en ruta upp där du kan välja vilken adresstyp som du vill använda. En adress kan liknas vid ett bankkonto och det finns två val, Segwit och Legacy. Skillnaden mellan dem är att Segwit är en nyare och bättre version av den gamla. Ett av Bitcoins stora problem är att den inte kan hantera så många transaktioner/sekund, vilket gör transaktioner både långsamma och dyra. Segwit har som mål på sikt lösa dessa problemen, därför är den allmänna rekommendationen på nätet att välja Segwit.

Bild 5 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 5 – Här väljer man vilken adress man vill använda. Rekommendationen på nätet är att välja Segwit, då den är både nyare och snabbare. Klicka på bilden för att göra den större.

Har man redan en existerande Bitcoin plånbok med en Legacy adress så skall det gå bra att skicka mynten på denna till en Segwit adress, men rådet är att dubbelkolla med din plånboksutgivare så att det inte är några problem. Har man ingen Bitcoin plånbok sedan tidigare så kan man välja Segwit, man har inget att förlora enligt denna reddit tråden.

När du gjort ditt val så slutför appen det sista och synkroniserar plånboken mot blockkedjan, och när detta är klart så har du en plånbok för Bitcoin där du kan ta emot och skicka Bitcoins.

Bild 6 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 6 – När alla val är gjorda så tar det någon minut för appen att synkronisera med Bitcoin nätverket, vilket är helt i sin ordning. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Din plånbok är nu redo för att förvara/skicka Bitcoin mynt

Grattis, om du följt alla stegen ovan och det ser ut som på bilden nedan så har allting gått bra. Härifrån kan du ta emot, skicka samt administrera dina Bitcoins. Har du redan ett annat Bitcoin konto så behöver du skicka över pengarna till det kontot du precis har skapat. För att ta emot Bitcoins så behövs en public adress, och den hittas under ”Get” ikonen, som är markerad på bilden nedan. Inom kort kommer vi göra en guide för hur man skickar Bitcoin till sin Ledger Nano S

Bild 7 i Nybörjarguiden för Bitcoin Plånbok

Bild 7 – När synkroniseringen är färdig så öppnas din plånbok där du kan ta emot, skicka och administrera dina Bitcoins.
För att hitta din publika Bitcoin adress, klicka på ”Get”. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Våra andra guider

Guide till att Köpa Bitcoin(BCT)
Guide till att Köpa Ethereum(Ether)
Guide till att Köpa Ripple(XRP)
Guide till USB plånboken Ledger Nano S
Guide till Ethereum plånbok Ledger Nano S

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Tekniska frågor kring Ledger Nano S eller apparna så är vårt  råd att kolla på deras supportsida, där de samlat mycket nyttig information, https://ledger.zendesk.com/hc/en-us

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guide, var den enkel att följa? Lämna gärna ett betyg på guiden, har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Betygsätt guiden

Sammanfattning

Lämna gärna ett betyg på guiden, har du tips på förbättringar så skriv gärna en kommentar. Tack 🙂

Sending
User Review
5 (1 vote)

Comments (No)

Leave a Reply

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng