Enkel guide till Ledger Nano S – wallet för Bitcoin m.m

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

I detta inlägget kommer vi med en enkel steg för steg guide beskriva hur man snabbt  kan installera en Ledger Nano S för att säkert förvara kryptovalutor såsom Bitcoin, Ethereum, Ripple m.m.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bild för Ledger Nano S

Ledger Nano S – En snygg och säker USB plånbok.

För att kunna förvara kryptovalutor såsom Bitcoins, Ethereum, Ripple m.m så behövs en virtuell plånbok. Det finns olika virtuella plånböcker, allt ifrån rent digitala som bara finns på ens dator/molnet eller som en hybrid, där själva plånboken ligger på en usb sticka men där man ändå kan förvara sina digitala mynt. Ledger Nano S är en USB/Hårdvaruplånbok, som stödjer Bitcoin, Ethereum samt en rad andra Altcoins.

Om Ledger Nano S

Tidigare har det varit både krångligt och omständligt att förvara sina Kryptovalutor, speciellt om man haft flera. För att lösa detta problemet och göra det så enkelt som möjligt att hantera flera olika valutor så finns Ledger Nano S.

Tillverkarens beskrivning av produkten

Ledger Nano S is a Bitcoin, Ethereum and Altcoins hardware wallet, based on robust safety features for storing cryptographic assets and securing digital payments. It connects to any computer (USB) and embeds a secure OLED display to double-check and confirm each transaction with a single tap on its side buttons.

I detta inlägget tänkte jag beskriva hur en uppsättning och installation av Ledger Nano S går till med hjälp av bilder och text, guiden är riktad till personer nya inom kryptovalutor.

Vad behövs för att följa guiden?

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och sätta upp Ledger Nano S är ca 20-60 minuter och förutsätter grundläggande datorvana. Guiden är gjord på en Mac dator, men stegen i guiden är i princip samma även för en Windows dator.

Nybörjarguide för installation av Ledger Nano S

Installationen av Ledger Nano S är förvånansvärt enkel, vilket är ett stort steg framåt för hela kryptovalutabranschen.I förpackningen finns inga tryckta manualer, utan alla manualer m.m finns på deras hemsida, https://www.ledgerwallet.com/start/ledger-nano-s

Guide nedan skall ses som ett komplement till den officiella beskrivningen, och reflekterar våra upplevelser när vi satte upp Ledger Nano S.

Översikt

  1. Koppla in Ledger Nano S i din dator.
  2. Välj PIN-kod
  3. Skriv ned återställningsord

Grattis, nu har du installerat din Ledger Nano S och kan börja ladda hem appar för att förvara Kryptovalutor såsom Bitcoin m.m
Våra guider till Ledger Nano S

  1. Guide till Bitcoin plånbok
  2. Guide till Ethereum plånbok

Steg för steg

I denna steg för steg guiden så kommer vi med bilder och text tydligt gå igenom alla steg som behövs för att köpa installera en Ledger Nano S.

Steg 1 – Koppla in

Koppla in Ledger Nano S i din dator med den medföljande USB sladden, den funkar både för Windows, Mac och Linus. När detta är gjort så sätts enheten igång och texten ”Press both buttons to continue” visas på enhetens skärm. Ledger Nano S har två knappar på dess ovansida, som används för att bläddra uppåt respektive nedåt i menyerna och genom att trycka ned bägge samtidigt så bekräftar man sitt val. Tryck ned bägge knapparna nu.

Bild på Ledger Nano S första steget

Bild 1 – Efter att ha kopplat in Ledger Nano S i datorn så trycker man på båda knapparna för att gå vidare. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Steg 2 – Välj PIN-kod

När detta är gjort så visas texten ”Configure your device” på skärmen och för att gå vidare med installationen så trycker du in bägge knapparna för att fortsätta till valet av PIN-kod. En Pinkod används för att låsa upp enheten och består av fyra siffror.

Bild för Ledger Nano S - Konfigurera din enhet

Bild 2 – För att börja konfigurera din enhet, tryck ned bägge knapparna. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Nästa steg blir därför att välja en PIN-kod, detta görs med hjälp av knapparna på enheten. Du väljer en siffra åt gången och för att bekräfta sitt val och gå vidare till nästa siffra så trycker du in bägge knapparna igen.

Bild för Ledger Nano S - Ange en ny PIN kod

Bild 3- När du anger din PIN-kod, glöm inte att skriva ned varje siffra. Klicka på bilden för att göra den större.

 

När fyra siffror har valts så trycker du in båda knapparna igen och kommer då vidare till nästa uppgift, att bekräfta PIN-koden. Detta görs på samma sätt som tidigare, och så länge du har skrivit ned koden så skall det inte vara några problem.

Bild för Ledger Nano S - Bekräfta PIN kod

Bild 4- När du angett 4 siffror som dina nya PIN-kod tryck ned bägge knapparna samtidigt. Klicka på bilden för att göra den större.

Tänk på när du väljer PIN-kod att skriva ned varje siffran innan du går vidare till nästa, siffran du valt kommer nämligen att döljas så man inte kan se vad man har angett för tidigare siffror.

Steg 3 – Skriva ned enhetens återställnings-ord

Efter att du har bekräftat din PIN-kod så kommer det sista steget i installationen, att skriva ned enhetens återställnings-ord. Detta är ett sätt för att enkelt kunna återställa ens enhet, te.x. om man angett fel PIN-kod 3 gånger etc. Förhoppningen är ju att man aldrig skall behöva använda återställningsrutinen, men ifall olyckan ändå skulle vara framme är det tryckt att återställningen är enkel.

På enhetens skärm så kommer det nu visas 24 ord(ett ord åt gången) som man bläddrar igenom med hjälp av knapparna. Varje ord har en placering och det är väldigt viktigt att både ordet och dess placering skrivs ned på det medföljande återställnings pappret.

Bild för Ledger Nano S - Skriv ned återställningsord

Bild 5 – Skriv ned alla 24 ord och dess placering som syns på skärmen, bläddra mellan orden med hjälp av knapparna. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Det går utmärkt att bläddra mellan orden, så råkar man gå förbi ett ord så är det bara att använda bakåt knappen för att se det igen. I förpackningen så ingick en lapp där man kan skriva ned alla 24 ord, något jag rekommenderar att man gör. Vill man också ha högre säkerhet så kan kopiera denna lappen och lägga på något annat ställe, ifall den första lappen skulle råka försvinna.

För att gå vidare så behöver man bläddra till det 24 ordet och sedan trycka in bägge knapparna. Som ett sista steg så kommer man behöva bekräfta två av orden. Placeringen väljs ut slumpvis och då behöver man med hjälp av knapparna bläddra fram till rätt ord för den placeringen.

I mitt fall så började det på order nummer två, vilket gjorde mig fundersam ifall jag hade råkat missa ord nummer ett. Men det hade jag inte, för nästa placering jag behövde bekräfta var femte ordet.

Tryck på båda knapparna för att bekräfta och vänta en kort stund medan det sista i installationen slutförs.

Nu är enheten redo, guider för att förvara Bitcoin, Ethereum, Ripple m.m

Grattis, nu har du en digital plånbok redo för att förvara dina favorit valutor. Nästa steg är att ladda hem appar från hemsidan och installera på enheten. Varje valuta har sin egen app och installationen är väldigt enkel. Välj någon av våra guider nedan för att komma igång och förvara din favorit valuta.

Guide till hur man installerar Bitcoin Plånbok på Ledger Nano S
Guide till hur man installerar Ethereum plånbok på Ledger Nano S
Guide till hur man installerara Ripple Plånbok på Ledger Nano S(kommer inom kort)

Vart man kan köpa Ledger Nano S

Jag köpte min Ledger Nano S direkt från tillverkarens hemsida, där den var billigast. Jag kollade på andra sidor men där var det antingen mycket dyrare eller slut i lager. Beställningsprocessen gick väldigt smidigt och på två dagar så hade jag fått hem den. Frakten kostade bara 13 euro och leveransen skedde med DHL som levererade den direkt till dörren.

Här är en länk till tillverkarens hemsida där du kan köpa Nano Ledger S

Hoppas ni får lika stor nytta av den som jag har fått, skulle ni ha några frågor så skriv gärna en kommentar, men bästa stället att vända sig till är företagets supportsida, där det finns mycket guider och frågor & svar.

Våra andra guider

Guide till att Köpa Bitcoin(BCT)
Guide till att Köpa Ethereum(Ether)
Guide till att Köpa Ripple(XRP)
Guide till USB plånboken Ledger Nano S
Guide till Ethereum plånbok Ledger Nano S

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Tekniska frågor kring Ledger Nano S eller apparna så är vårt  råd att kolla på deras supportsida, där de samlat mycket nyttig information, https://ledger.zendesk.com/hc/en-us

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guide, var den enkel att följa? Lämna gärna ett betyg på guiden, har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Comments (No)

Leave a Reply

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng