Letar du efter en Ethereum(Ether) plånbok?

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

I detta inlägget kommer vi beskriva genom en enkel steg för steg guide hur man installerar en Ethereum plånbok på en Ledger Nano S, en av de säkraste och enklaste virtuella plånböckerna. Med en Ethereum plånbok(Crypto Wallet) så kan man förvara och administrera sina Etherueum(Ether). Letar du efter en guide för att köpa Ethereum, klicka då här.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Utvald-bild-Guide-till-Etherum-Wallet

I en Ethereum plånbok förvaras Ether tokens.

Ledger Nano S är en USB plånbok  från företaget Ledger Wallet som används för att förvara Ethereum m.m.  man kan använda för detta, den kan beställas från tillverkarens hemsida. En usb plånbok anses vara ett säkert sätt att förvara kryptovaluta och Ledger Nano S är en av de säkraste på marknaden. Denna guiden förutsätter att du har en Ledger Nano S, har du inte det kan du beställa den från tillverkaren här.

Innan du startar

Vad behövs för att följa guiden?

    • Dator(Windows/Mac/Linux) med webbläsaren Google Chrome installerad.
    • En Ledger Nano S – en USB plånbok för att förvara Ethereum, Bitcoin m.m. Har du inte den så kan du köpa en här.

Tidsåtgång

Uppskattad tid att följa guiden och sätta upp en Ethereum plånbok på Ledger Nano S är ca 10-30 minuter och förutsätter grundläggande datorvana. Guiden är gjord på en Mac dator, men stegen i guiden är i princip samma även för en Windows dator.

Guide – Installera Ethereum plånbok på Ledger Nano S

Översikt

  1. Använd Google Chrome som webbläsare och ladda ner Ethereum appen från Ledgers hemsida.
  2. Installera appen i Google Chrome och koppla in Ledger Nano  S i datorn.
  3. Följ anvisningarna som visas på skärmen för att skapa upp Ethereum plånboken.

Grattis, du har nu en Ethereum plånbok där du säkert kan förvara din Ethereum.
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg

Steg 1 – Ladda ner och installera Ethereum Appen på din dator

Det första steget att göra är att gå till tillverkarens hemsida via webbläsaren Google Chrome där man kan ladda ner olika plånboks appar, https://www.ledgerwallet.com/apps/ethereum och klicka på ”Get the apps” för att komma till nedladdningsalternativen.

Bild 1 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 1 -Klicka på ”Get the apps” för att komma till nedladdningssidan. Klicka på bilden för att göra den större.

Klicka på den gröna knappen ”Download Ethereum apps” så kommer du scrollas ner till botten av sidan, där man kan välja att ladda ned appen till sin Windows, Mac eller Linux dator. Tyvärr funkar inte appen till Ios/Android än, men tror att det är under utveckling.

Bild 2 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 2 – Ethereum plånboken funkar bara på dator i dagsläget, så använd Google Chrome webbläsare för att ladda hem den. Klicka på bilden för att göra den större.

Klicka sedan på ”Install” och gå vidare med installera tillägget i Chrome butiken. När appen är installerad så klickar du på ”Starta Appen”

Bild 3 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 3 – Installera appen via Chrome webbutik. Klicka på bilden för att göra den större.

En pop-up ruta kommer dyka upp där du ombeds att godkänna appens rättigheter, göra detta genom att klicka på ”Lägg till app”.

Bild 4 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 4 – För att installera appen behöver man godkänna vad appen får göra på din dator. Klicka på bilden för att göra den större.

Nu är appen installerad så kan den öppnas på olika sätt. Om du fortfarande har kvar webbläsarfönstret så borde den mörkblå installera knappen ändrat färg till en grön knapp med texten ”Starta app”.

Bild 5a i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 5 – När appen är installerad, så kan man oftast köra den direkt från webbläsaren genom att klicka på ”Starta app”. Klicka på bilden för att göra den större.

Om man råkat stänga ner fönstret och inte hittar till butiken  så kan man skriva i adressfältet för Google Chrome chrome://apps så dyker alla appar upp som är installerade.

Bild 5 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 6 – Du kan också starta appen via Chromes startsida, du kan nå den genom att ange som webadress chrome://apps . Klicka på bilden för att göra den större.

 

Steg 2 – Skapa upp den virtuella plånboken

Efter att du startat appen så kommer en ruta dyka upp som ber dig att koppla in och låsa upp din Nano Ledger S och gå in på Ethereum appen i enheten.

Bild 6 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 7 – När du startar appen kommer den be dig att koppla in Ledger Nano S i datorn samt låsa upp den. Klicka på bilden för att göra den större.

Bläddra till Ethereum appen på din Ledger Nano S med hjälp av knapparna på enheten. För att gå in på appen tryck ned bägge knapparna samtidigt.

Bild 6b i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bläddra med hjälp av knapparna till din Ethereum app, den bör vara installerad från början.

Skulle det vara så att appen på datorn inte tar dig vidare trots att du låst upp och gått in på Ethereum appen i din Ledger Nano S, testaatt avsluta appen på enheten och starta den igen. Det har hänt mig någon gång att jag behövde avsluta appen och sedan starta den igen för att programmet på datorn skulle reagera. Genom att bläddra ned så kommer så småningom ett menyval ”Quit Ethereum app”.

Nästa steg är att välja om du vill skapa upp en Ethereum(ETH) eller Ethereum Classic plånbok. Enheten har stöd för att sätta upp bägge plånböckerna, men är man ny till Ethereum och kryptovalutor så rekommenderar appen att man väljer den, då den är störst samt stöds av original teamet som skapade Ethereum.

Bild 7 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 8 – När appen har startats så väljer man här vilken valuta man vill skapa en plånbok för.Klicka på bilden för att göra den större.

Din Ledger Nano S är nu redo för att ta emot/skicka Ethereum(Ether) tokens

Grattis, om du följt alla stegen ovan och det ser ut som på bilden nedan så har allting gått bra. Härifrån kan du ta emot, skicka samt administrera dina Ethereum tokens. Har du redan ett annat Ethereum konto så behöver du skicka över pengarna till det kontot du precis har skapat. För att ta emot Ethereum så behövs den publika adress till kontot på din enhet. Den publika adressen kan jämföras med ett bankkontonummer, och består av en så kallad hash, som är en  lång krypterad sekvens av tecken.  Den publika adressen hittas under under Pil ned ikonen, som är markerad på bilden nedan. I skrivande stund så är det dåligt med text beskrivningar på Ethereum appen, men detta är sannolikt åtgärdat inom kort.

Inom kort kommer vi göra en guide för hur man skickar Ethereum till sin Ledger Nano S.

Bild 8 i Nybörjarguiden för att sätta upp Ethereum Plånbok

Bild 8 – När synkroniseringen är färdig så öppnas din plånbok där du kan ta emot, skicka och administrera dina Ethereum. För att hitta din publika Ethereum adress, klicka på pil nedåt ikonen.

 

Våra andra guider

Guide till att Köpa Bitcoin(BCT)
Guide till att Köpa Ethereum(Ether)
Guide till att Köpa Ripple(XRP)
Guide till USB plånboken Ledger Nano S
Guide till Bitcoin plånbok Ledger Nano S

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Tekniska frågor kring Ledger Nano S eller apparna så är vårt  råd att kolla på deras supportsida, där de samlat mycket nyttig information, https://ledger.zendesk.com/hc/en-us

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guiden, var den enkel att följa? Har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Sending
User Review
5 (1 vote)

Comments (No)

Leave a Reply

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng