Köpa Bitcoin utan avgifter – Enkel guide

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Letar du efter ett säkert alternativ för att köpa Bitcoin utan avgifter? Då kan vår guide hjälpa dig. Vi kommer visa hur man använder Coinbase Pro, som är en lite mer avancerad börs men som drivs av Coinbase. Denna guiden kommer visa hur man köper Bitcoin för Euro utan avgifter.

Inlägget innehåller annonslänkar

Guiden är riktar sig till lite mer avancerade användare, och vill man enkelt kunna köpa och sälja Bitcoin fast till lite högre avgift så kan man göra det på vanliga Coinbase, som vi har gjort en enkel guide för här

Coinbase Pro är en avancerad handelsplattform som köptes upp och drivs av det amerikanska företaget Coinbase. Den skiljer sig mot vanliga Coinbase genom att du själv kan välja till vilket pris du vill köpa / sälja kryptovalutor för.  Coinbase är ett företag som varit ledande i branschen länge och är en mycket säker handelsplattformen inom området. Företaget är amerikanskt och baserat i San Francisco och tillhandahåller en webbplats för att köpa/sälja digitala valutor samt förvarning av dessa.

När man skapar ett konto på Coinbase så får man automatiskt digitala plånböcker för alla valutor som man kan köpa / sälja på deras plattform, vilket gör det väldigt enkelt att skicka sina Bitcoins till Coinbase och sedan sälja där. Det är enkelt och avgiftsfritt att flytta pengar / kryptovalutor mellan Coinbase och Coinbase Pro.

Vi har även gjort en recension av recension av Coinbase som går att läsa här (öppnas i ett nytt fönster).

Vill man senare ha en USB plånbok istället så rekommenderar vi Ledger Nano S. Det är mycket enkelt att sätta upp och föra över Bitcoin från Coinbase till en Ledger Nano S, läs vår guide till produkten.

Innan du startar guiden

 • Är du osäker på vad Bitcoin är? Läs mer om kryptovalutan i vårt inlägg Vad är Bitcoin
 • Att du inte kommer hålla Cryptobit.se eller personerna bakom ansvariga för någon typ av skada eller påstådd skada till följd av att följa guiden/felaktigheter i guiden nedan. Investeringar sker på egen risk, investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora.

Personerna bakom Cryptobit.se kommer aldrig be dig att investera eller ge dig investeringsråd, utan vi tillhandahåller en guider som skall göra det enklare att förstå vad Kryptovalutor är och hur man kan handla med kryptovalutor. Om du läser detta så godkänner du ovan villkor, så låt oss fortsätta med guiden. 🙂

Vad behövs för att följa guiden?

 • Dator(Windows/Mac/Linux) med internetuppkoppling.
 • Coinbase konto – Det kan du skapa här och få 10$ extra i Bitcoin (referral länk)
 • Pass som behöver fotas och skickas in till Coinbase för att verifiera kontot (pass behövs även om du använt körkort till ditt vanliga Coinbase konto).
 • Euro på ditt Coinbase konto.

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och köpa Bitcoin utan avgifter är ca 30-60 minuter. Har du inte överfört Euro till ditt Coinbase konto så kan denna överföringen ta 1-3 dagar.

Guide del 1 – Köpa Bitcoin utan avgifter

Översikt

 1. Skapa ett konto på Coinbase (om du använder vår länk och få 10$ extra i Bitcoin)
 2. Logga in på Coinbase Pro för att koppla det mot ditt Coinbase Konto.
 3. Flytta Euro från ditt Coinbase konto till Coinbase Pro (avgiftsfritt och omgående)

Grattis, nu är du redo för att börja handla Bitcoin, Ethereum och en rad andra kryptovalutor utan avgifter. Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg

I denna steg för steg guiden kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att köpa Bitcoin utan avgifter.

Steg 1 – Registrera konto på Coinbase

et första steget för att kunna köpa Bitcoin är att registrera ett konto hos Coinbase. Länken kommer öppnas i ett nytt webbläsarfönster så du kan fortsätta att ha kvar guiden i detta fönstret.

Bild för registrering på Coinbase

Genom att klicka på inbjudningslänken så kan man få 10 $ extra i Bitcoin

Steg 2 – Logga in på Coinbase Pro med ditt Coinbase konto

När du har skapat ett Coinbase konto kan du klicka på denna länken för att komma direkt till Coinbase Pro, där du klickar på ”Log in” (1).

Bild 1 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Genom att klicka på Login kommer du få möjlighet att logga in med ditt Coinbase konto och koppla ihop dem.

 

Fyll i den E-post och lösenordet som du angav för ditt Coinbase konto och klicka sedan ”Sign in”.

Bild 2 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Steg 3 – Överför Euro från Coinbase till Coinbase Pro

Nästa steg i guiden är att överföra Euro från Coinbase kontot till Coinbase Pro kontot. Detta är helt avgiftsfritt och sker på direkten. Har du inte Euro än på ditt Coinbase konto så finns möjligheten att överföra direkt från banken till Coinbase Pro.

Men först en översikt av Coinbase Pro. För att välja vilken marknad du vill handla med så klickar du på ”Select Market” (1), där visas alla olika kryptovalutor som man kan handla på Coinbase Pro. Den som vi kommer använda i guiden är BTC-EUR (Bitcoin – Euro).

Wallet Balance” (2) visar dina tillgångar på kontot. Har man precis skapat upp ett Coinbase Pro konto så behöver man överföra pengar till det. Klicka på ”My Wallets” (3) för att komma till en ny skärm där man kan överföra pengar från sitt Coinbase konto.

Bild 3 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

En översikt över Coinbase Pro dashboard. Härifrån så kan man lägga både köp och säljordrar, se priser, orderboken, grafer m.m

My Wallets vyn visar alla dina plånböcker på Coinbase Pro. I guiden kommer vi överföra Euro från ett Coinbase konto, därför väljer vi EUR under ”Wallet Overview” och sedan klickar på ”Deposit” (1).

Bild 4 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Under My Wallets vyn ser man en översikt av alla tillgångar på sitt Coinbase pro konto.

Då öppnas en pop-up där man får välja vilken valuta man vill sätta in, i detta fallet så väljer vi Euro.

Bild 5 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Under Deposit Funds så väljer man vilken valuta man vill överföra till sitt Coinbase Pro konto.

Efter att vi har valt Euro så kommer en ny ruta att visas, där man kan välja att föra över pengar antingen SEPA Transfer eller Coinbase Wallet. SEPA Transfer är en utlandsbetalning, som man kan göra direkt in på Coinbase Pro kontot, men som tar 1-3 dagar vanligtvis.

Vi kommer däremot att välja ”Coinbase Wallet” (1), då visas tillgångarna man har på sitt Coinbase konto och sedan så kan man överföra pengarna genom att ange hur mycket man vill överföra (2).  En överföring från Coinbase kostar inget och sker omgående. När man är nöjd så klickar man på ”Deposit” (3).

Bild 6 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Man har möjlighet att föra över Euro direkt från sitt bankkonto eller från sitt Coinbase konto.

När överföringen är klar får man ett meddelande som informerar om att allt gått bra och att pengarna har blivit överförda till ditt Coinbase Pro konto.

Bild 7 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

När överföringen är klar så visas ett meddelande. Har man fört över från sitt Coinbase konto så syns överföringen direkt.

Steg 4 – Köpa Bitcoin utan avgift

Nästa steg är att lägga en köp order på Bitcoin utan avgift. För att komma tillbaka till Coinbase Pro kontrollpanel så klickar man på ”Trade” (1) uppe i högra hörnet.

Bild 8 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

För att köpa Bitcoin utan avgifter så klickar på Trade i högra hörnet som tar dig till kontrollpanelen.

När pengarna finns på kontot så kommer man kunna se hur mycket Euro man har, samt hur mycket Bitcoin. Om man byter marknad (te-x- ETH-EUR) så ser man hur mycket Ethereum man har osv. Säkerställ en extra gång så att du har valt rätt marknad innan du lägger din order.

Bild 9 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Under ”Wallet” så kan man välja vilken marknad man vill handla i samt få en överblick över ens tillgångar.

Under Wallet så ligger ”Order Form” och det är här man genomför sin köp order. Det finns tre olika ordertyper att välja mellan och vi kommer förklara dem nedan.

 • Market – Då köper man till nuvarande marknadspris. Köpet går igenom direkt men en liten avgift läggs på (betydligt mindre än vanliga Coinbase).
 • Limit – Då lägger man en order till ett eget pris. Detta gör att man slipper betala avgift för att köpa Bitcoin, men det kan ta längre tid innan köpet går igenom.
 • Stop – Man kan sätta att en order automatiskt skall genomföras när tillgången når ett visst pris.

 

Market Buy – köp till nuvarande marknadspris.

Vid en ”Market Buy” så köper man till nuvarande marknadspris. Ordern genomförs direkt och en liten avgift läggs på. Man väljer för hur mycket man vill köpa (1), granskar en extra gång så att avgiften och allting ser rätt ut och klickar sedan på ”Place Buy Order” (2). Fee visar avgiften och Total visar hur mycket i Bitcoin man får.

Avgiften är väldigt låg vid en ”market order”, men då vi lovade att guiden skulle visa hur man köper Bitcoin utan avgift så hoppas vi ner till Limit order.

Bild 10 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Market Buy – Då lägger man en köp order till nuvarande marknadspris som genomförs omgående.

Limit order – Sätt ditt egna pris utan avgift

Vid ”Limit order” så får man sätta sitt egna pris, och om man sätter ett pris under nuvarande marknadspris så blir det ingen avgift på köpet, men det kan ta längre tid innan ordern blir genomförd. Det är detta sättet som vi menar när vi säger att man kan köpa Bitcoin utan avgift. 🙂

Man anger hur mycket Bitcoin man vill köpa (1) , vill man köpa för hela summan så klickar man på ”Max”, och sedan anger man för vilket pris man vill att ordern skall utföras (2). När man kollat igenom så att allting ser korrekt ut så klickar man på ”Place Buy Order” (3).

En limit order genomförs inte direkt, utan först när kursen når det priset man har satt. Tiden detta tar  beror på hur lågt pris man har satt. Detta gör att man teoretiskt sett skulle kunna lägga en order att köpa Bitcoin för 1 euro, men sannolikheten att den ordern skulle genomföras är ganska låg.

Bild 11 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Limit order – Vid en limit order så sätter man sitt egna pris och slipper därmed avgiften. Dock genomförs inte ordern förrän det finns en säljare till aktuellt pris. En limit order tar vanligtvis längre tid än te.x. Market Buy.

Efter att man klickat på ”Place Buy Order” så dyker ordern under ”Open orders”. Man kan även se ifall delar av ordern har blivit fylld under ”Filled (BTC)”.  Man har även möjligheten att avbryta en limit order ifall man skulle vilja ändra priset eller dylikt. Detta kommer vi visa i nästa bild.

Bild 12 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Under ”Open Orders” så ligger alla aktiva ordrar.

För att avbryta en order så klickar man bara på krysset och statusen kommer förändras från ”Open” till ”Canceled” och man får tillbaka sina pengar. Har delar av ordern fyllt så får man inte tillbaka denna delen, utan bara det som fortfarande inte har fyllts.

Bild 13 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

Vill man avbryta en öppen order så klickar man bara på krysset i högra hörnet, så ändras status från ”Open” till ”Canceled”.

Ytterligare en översiktsbild på Coinbase Pro kontrollpanel. Här ser man alla sin öppna köp och sälj ordrar.

Bild 14 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift

En översikt över Coinbase Pro kontrollpanel.

Grattis, nu kan du köpa Bitcoin utan avgifter.

Om du har kunnat följa guiden ända hit så skall allting vara redo för att köpa Bitcoin utan avgifter. Nu har du även tagit ett första steg att börja handla med kryptovalutor på öppna marknaden. Detta i sig kan verka skrämmande, och det finns mycket att lära. Vill du lära dig mer om hur man läser och tolkar grafer så finns det en teknik som kallas för ”Teknisk Analys” och som många traders använder.

Teknisk analys kan tillämpas på alla marknader (Aktier, Naturtillgångar, Valutor, Kryptovalutor m.m) och det finns otroligt mycket att lära för den vetgirige. En bra introduktion till ämnet finns på hemsidan Investopedia, som jag varmt rekommenderar – https://www.investopedia.com/university/technical/

Förvaring av Bitcoin och andra kryptovalutor

När man använder Coinbase samt Coinbase Pro så tillhandahåller de plånböcker för att kunna förvara sina kryptovalutor. Båda systemen är väldigt säkra och detta kan vara okej så under tiden man handlar med kryptovalutorna. Men när man väl bestämt sig för ett långsiktigt förvarande så är vår rekommendation att man flyttar sina kryptovalutor till en USB wallet.

Vi använder och rekommenderar Ledger Nano S, som är en av de säkraste och enklaste USB plånboken på marknaden. Vill man läsa mer om den så har vi gjort en recension samt en guide för hur man kommer igång. Vill man köpa den så skall man göra det direkt av tillverkaren och inte via Amazon (risken finns att någon kan ha modifierat den om man köper på andra ställen ön av tillverkaren).

Utvald bild för Ledger Nano S

Bild av Ledger Nano S

 

 

 

 

 

 

 

Våra andra guider

Guide till att köpa kryptovalutor på Binance.
Guide till att Köpa Ethereum (ETH)
Guide till att Köpa Ripple (XRP)
Guide till att köpa Tron (TRX)

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guiden, var den enkel att följa? Har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng