Ledger Live – En enkel steg för steg guide

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

I detta inlägget kommer vi genom en enkel steg för steg guide beskriva hur man installerar och kopplar ihop Ledger Live med en Ledger Nano S för att hantera din Ledgers kryptovalutor från ett ställe. En Ledger Nano S är det säkraste sättet att förvara kryptovalutor och med Ledger Live programmet så blir det ännu enklare än någonsin att administrera och följa värdeutvecklingen.

Inlägget innehåller annonslänkar

Ledger Live

Ledger Live är ett helt nytt program från tillverkaren bakom Ledger Nano S med målet att förenkla hanteringen av dina kryptovalutor genom att ta bort de olika Chrome apparna. Nu kan alla kryptovalutor som Ledger stödjer hanteras från ett program istället för många olika. Förutom detta så stödjer Ledger Live även;

  • Enklare än någonsin skicka och ta emot Kryptovalutor
  • Följ värdeutvecklingen för din kryptoportfölj i realtid.
  • Installera appar på din Ledger enhet.

Innan du startar

Vad behövs för att följa guiden?

  • Dator(Windows/Mac/Linux) med internetuppkoppling.
  • En Ledger Nano S (kan köpas här).

Tidsåtgång

Uppskattad tid att följa guiden och sätta upp en Bitcoin plånbok på Ledger Nano S är ca 10-30 minuter och förutsätter grundläggande datorvana. Guiden är gjord på en Mac dator, men stegen i guiden är i princip samma även för en Windows dator.

Guide – Installera Ledger Live på Ledger Nano S

Perfekt, då sätter vi igång med guiden!

Översikt

  1. Ladda hem Ledger Live från Ledgers hemsida.
  2. Installera Ledger Live och starta programmet.
  3.  Följ anvisningarna som visas på skärmen för att koppla ihop Ledger Live med din Ledger Nano S.

Grattis, du har nu installerat Ledger Live så du enklare kan administrera dina olika kryptovalutor.
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg 1 – Ladda hem Ledger live

Det första steget efter att du har köpt en Ledger Nano S är att ladda hem Ledger Live, något som du kan göra på https://www.ledger.com/pages/ledger-live

Programmet kan installeras både på en Windows och Mac dator. När du har laddat hem programmet så installerar du det på samma sätt som man installerar andra program. När programmet är installerat så öppnar du det och fortsätter med steg 2 i guiden.

Bild 0 Guide till Ledger Live

 

Steg 2 – Koppla ihop Ledger Nano S med Ledger live

Nästa steg är att koppla din Ledger Nano S mot Ledger Live, och när du har startat Ledger Live programmet för första gången så kommer du mötas av skärmen nedan. Klicka på ”Get Started” knappen (1)  för att starta parkopplingen.

Bild 1 Guide till Ledger Live
Efter att du klickat på knappen så kommer du komma till en ny ruta, där du ombeds göra ett val. De olika valen är;

A – Installera en helt ny Ledger enhet,
B – Återställa en Ledger enhet, te.x. ifall du skall ta en backup etc.
C – Använda en Ledger enhet som redan är installerad sedan tidigare.
D – Möjlighet att köpa en Ledger, som du kan göra här.

I denna guiden kommer vi fortsätta med Alternativ C, därför att vi har en Ledger Nano som redan är installerad och används, som behöver kopplas ihop med Ledger Live. Om du har köpt en helt ny Ledger enhet, välj alternativ A och följ instruktionerna på skärmen. Stegen för att installera en ny Ledger Nano S på Ledger Live stämmer bra med den guiden som vi redan skrivit om tidigare, Enkel guide för att komma igång med Ledger Nano S
Bild 2 Guide till Ledger LiveNästa steg är att välja vilken enhet det gäller, det finns i skrivande stund två modeller, Ledger Nano S samt Ledger Blue. I denna guiden kommer vi använda en Ledger Nano S. Välj den enhet du har (1) och klicka sedan på ”Continue” (2).

Bild 3 Guide till Ledger LiveNästa steg är att genomföra en säkerhetskontroll. Detta görs för att säkerställa att den Ledger enheten man använder är äkta samt att ingen annan känner till PIN kod etc. Bekräfta att du har satt din PIN-kod själv (1), bekräfta att du själv har sparat / skrivit ned dina återställningsord (2), det tredje och sista steget kontrollerar så att din Ledger enhet är äkta, klicka på knappen ”Check Now” (3).

Bild 4 Guide till Ledger Live
I detta steget så kommer din Ledger kontrolleras så att den är äkta och inte har påverkats / manipulerats. Risken som finns med en Ledger som inte är original eller köpt begagnad är att någon annan kan ha tillgång till den. Om du köper en Ledger via deras officiella hemsida så löper du ingen risk att få en kopia, men ifall man köper en begagnad via te.x. Amazon eller E-bay så är risken mycket större. Mitt råd är köp aldrig en begagnad Ledger, utan köp enbart från deras officiella hemsida, som jag länkar till ovan.

Första steget är att koppla in och låsa upp din Ledger enhet, när du gör detta så kommer både steg 1 och 2 bockas av. Det sista steget är att godkänna att Ledger Manager körs på din enhet, detta gör du med en av sidoknapparna. När kontrollen är färdig så kommer rutan stängas och din enhet kommer anses som äkta.

Bild 5 Guide till Ledger Live
När kontrollen är genomförd så visas meddelandet ”Your device is genuine”(1) och du kan klicka på ”Continue” för att gå vidare(2).

OBS! Skulle det mot förmodan stå något annat, tag genast kontakt med Ledger support. Om möjlighet finns att flytta valutorna till någon annan plånbok gör då genast det. Coinbase erbjuder online plånböcker för Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic.

Bild 6 Guide till Ledger Live
Nästa steg är inte obligatoriskt, men det rekommenderas att du skapar ett lösenord för Ledger Live, ifall din dator skulle bli stulen etc. Även om någon skulle logga in på Ledger Live så kommer de inte åt innehållet på din Ledger enhet, utan då måste man koppla ihop den med datorn, dock kan de dina tillgångar,  transaktioner, publika adresser osv.

Skapa ett starkt lösenord (blanda stora och små bokstäver, siffror samt specialtecken såsom ?&%) genom att ange det i rutan 1 som du sedan bekräftar i ruta 2, skriv ned lösenordet någonstans så du enkelt kan nå det. Klicka sedan på ”Continue(3)

Bild 7 Guide till Ledger LiveBild 8 Guide till Ledger Live
Grattis, nu har du kopplat ihop din Ledger Nano S med Ledger Live och kan enkelt och smidigt administrera alla dina kryptovalutor från ett och samma program.

Bild 9 Guide till Ledger Live
Nästa steg är att välja ifall du vill öppna programmet (A) eller importera dina Bitcoin, Ethereum etc konton från din nuvarande Ledger Nano (B). Kryptovalutorna kommer fortfarande att finnas kvar på din Ledger enhet men du kommer kunna skicka och ta emot från Ledger Live, istället för Chrome apparna som användes tidigare.
Bild 10 Guide till Ledger Live

Bilden nedan visar hur Ledger Live ser ut i ”Dashboard” vyn med ett importerat Bitcoin konto.

A – Visar din totala balans.
B – Där skickar du Kryptovalutor till andra adresser.
C – Där hittar du din publika adress som gör att du kan ta emot insättningar till ditt konto.
D – Överblick över dina konton.
E – Visar om du är synkroniserad med Blockkedjan eller inte.

Bild 11 Guide till Ledger Live

Våra andra guider

Guide till att köpa Bitcoin (BTC)
Guide till att köpa kryptovalutor på Binance.
Guide till att Köpa Ethereum (ETH)
Guide till att Köpa Ripple (XRP)
Guide till att köpa Tron (TRX)

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guiden, var den enkel att följa? Har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng