Köpa Ethereum (ETH)? Läs vår enkla steg för steg guide här

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

I detta inlägget kommer vi med en steg för steg guide beskriva hur man enkelt kan köpa Ethereum (ETH) med ett Visa/Mastercard på handelsplattformen Coinbase. Valutan Ethereum används som en ”gas” för att driva ett enormt nätverk av appar, så kallade smarta kontrakt.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa Ethereum(ETH)

Denna guiden handlar om att hur man köper Ethereum (ETH)

I denna guiden kommer vi använda handelsplattformen Coinbase för att köpa Ethereum. Nedan följer lite information om handelsplattformen, vill man hoppa ner direkt till guiden kan man klicka här.

Coinbase anses vara en av de äldsta, ledande och en mycket säker handelsplattformen inom området. Företaget är amerikanskt baserat i San Francisco och tillhandahåller en webbplats för att köpa/sälja digitala valutor samt förvarning av dessa.

När man skapar ett konto på Coinbase så får man automatiskt digitala plånböcker för alla valutor som man kan köpa/sälja på deras plattform, vilket gör att man kan komma igång snabbt och smärtfritt utan att behöva krångla med sätta upp externa digitala plånböcker etc.

Vill man senare ha en USB plånbok för att förvarna sin Ethereum mynt istället så rekommenderar vi Ledger Nano S. Det är mycket enkelt att föra över Ethereum från Coinbase till en Ledger Nano S och vi har en guide för det här.

Information för att välja handelsplattform för kryptovalutor

Det finns andra plattformar för att köpa Bitcoin på än Coinbase. Anledningen till att vi skriver om den på Cryptobit.se är för att vi själva använder den och tycker det är en väldigt bra plattform.

Dock är det viktigt att vara på sin vakt i valet av plattform. En grundregel är att alltid Googla på företaget och se vad andra skriver om dem, ganska snabbt kan man få en uppfattning om företaget är seriöst eller inte. Hittar man inget om företaget på Google så kan detta indikera att tjänsten är relativt ny, och behöver inte betyda att det är något skumt. Se vår checklista nedan.

 • Googla företaget, finns de inte på Google eller har många dåliga omdömen så är detta en varningssignal.
 • Undersök deras hemsida och bedöm ifall de verkar seriösa. Vad behövs för uppgifter att skapa konto, är det rimlig säkerhetsnivå om det bara behövs en E-post?
 • Och som alltid, låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. Företag som garanterar avkastning på insatt kapital kan kastas direkt i papperskorgen

Innan du startar guiden

 •  Är du osäker på vad Ethereum (ETH) är? Läs mer om kryptovalutan i vårt inlägg Vad är Ethereum
 •  Att du är medveten om riskerna med handel av Kryptovaluta, att delar eller hela det insatta kapitalet kan försvinna.
 • Att du inte kommer hålla Cryptobit.se eller personerna bakom ansvariga för ekonomisk eller påstådd ekonomisk skada till följd av att följa guiden/felaktigheter i guiden nedan. Investeringar sker på egen risk, investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora.

Vi på Cryptobit.se kommer aldrig be dig att investera eller ge dig investeringstiås, utan vi tillhandahåller en guider som skall göra det enklare att förstå vad Kryptovalutor är och hur man kan handla med kryptovalutor. Om du läser detta så godkänner du ovan villkor, så låt oss fortsätta med guiden. 🙂

Vad behövs för att följa guiden?

  • Dator(Windows/Mac/Linux) med internetuppkoppling.
  • Körkort / Pass som behöver fotas och skickas in till Coinbase för  att verifiera kontot.
  • Någon typ av betalningsmedel, Visa/Mastercard fungerar.

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och köpa Ethereum är ca 30-60 minuter. Det som ev kan ta lite längre tid är att få kontot verifierat av Coinbase, för mig tog det bara 10 minuter men det kan säkert variera.

Guide – Köpa Ethereum (ETH) på Coinbase

Översikt

 1. Skapa ett konto på Coinbase
 2. Koppla ditt Visa/Mastercard och köpa Ethereum
 3. Ethereumet blir tillgängligt i din digitala plånbok hos Coinbase, där du kan förvara det.

Grattis, nu har du köpt Ethereum.
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg

I denna steg för steg guiden så kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att köpa Ethererum (ETH) med ett Visa/Mastercard.

Steg 1 – Registrera konto på Coinbase

Det första steget för att kunna köpa Ethereum är att registrera ett konto hos Coinbase.

Länken kommer öppnas i ett nytt webbläsarfönster så du kan fortsätta att ha kvar guiden i detta fönstret.

Bild 1 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

Genom att klicka på inbjudningslänken så kan man få 10 $ extra i Bitcoin

Efter att du har registrerat ditt konto så behöver din identitet verifieras. Anledningen till detta är ur säkerhetssynpunkt och för att motverka bedrägerier, och detta kan göras via att fota Körkort/Pass med antingen mobilen eller webbkameran. Det är enkelt att göra och tydliga instruktioner hur man går tillväga kommer visas på skärmen.

När detta är gjort så behöver din identitet verifieras av Coinbase. För mig gick det på ca 10 minuter och mitt tips är att ta en så bra bild som möjligt för att underlätta verifikationen. När ditt konto är godkänt så kommer du få ett mejl och då kan du logga in och fortsätta med guiden.

Steg 2 – Koppla ditt Visa/Mastercard till Coinbase

Man kan använda sitt Visa/Mastercard för att köpa Ethereum på Coinbase, och det första man då behöver göra är att koppla sitt betalkort till kontot på Coinbase. Genom att Klicka på ”Buy/Sell”(1) så kommer man få möjlighet att lägga till sitt Visa/Mastercard(2).

Processen att lägga till sitt betalkort går snabbt, Coinbase använder 3d-secure så du skall inte behöva låsa upp ditt kort via din internetbank, men om det skulle krångla att lägga till ett kort så är detta det första som är värt att kolla.

Bild 2 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

När man har skapat ett konto så behöver man lägga till en betalningsmetod(Visa/Mastercard) för att kunna köpa Ethereum(ETH).

När ditt kort är kopplat så kan du börja köpa Ethereum för Euro.

Steg 3 – Köpa Ethereum (ETH) för Euro (EUR)

Om allting gått vägen så skall du nu ha ett Coinbase konto samt ha kopplat på ett betalningsalternativ till det. Nästa steg är att köpa Ethereum. Man kan göra det direkt via ”Buy/Sell”, men vi kommer i denna guiden göra det genom ”Account”(1), där man kan se alla sina digitala plånböcker hos Coinbase.

Bild 3 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

Via dashboarden så kan man se aktuell kurs för vald valuta, köpa/sälja samt administrera sina digitala plånböcker och konto.

När man öppnar ett konto får man automatiskt digitala plånböcker för alla valutor som Coinbase handlar med och via ”Account” sidan så kan man få en överblick över sina digitala plånböcker. För att köpa Ethereum så klickar du ETH wallet”(1) och sedan på ”Buy ETH”(2)

Bild 4 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

För att köpa Ethereum så väljer man sin ”ETH Wallet” under ”Account” och klickar på ”Buy ETH”

Då kommer du komma till en köp sida där du kan köpa valutan Ethereum.  Ifall inte valutan valdes så klickar du på Ethereum(1), under namnet så visas den aktuella kursen i Euro. Det nyligen tillagda Visa/Mastercard bör automatiskt väljas ifall, men har du har flera kort kopplade till kontot så kan du välja det kort du vill använda under ”Payment method”.

Sedan får du ange för hur mycket du vill köpa Ethereum (ETH)(3). Valutan handlas i Euro och systemet räknar automatiskt ut hur mycket Ethereum man får för angiven summa. I bilden nedan så köper jag för 100 EUR och det gav mig 0.1526 ETH. Värt att notera är att kursen på Kryptovalutor förändras väldigt ofta och under loppet av en dag så kan mycket hända.

I sammanfattningen till höger så kan man bland annat se vilka avgifter man betalar samt säkerställa att summan man köper för är korrekt. Om allting ser bra ut så kommer man vidare genom att klicka på ”Buy Ethereum”(3), du kommer då till en ny sida där du slutligen bekräftar ditt köp.

Bild 5 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

I köpvyn så anger man vilken valuta man vill köpa och för hur mycket(EUR).

Sista steget är att granska ordern(1) och ifall allting ser rätt ut så bekräftar man ordern genom att klicka på ”Confirm Buy”(2)

Bild 6 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

Som ett sista steg så kan man granska sin order och bekräfta den ifall allt ser korrekt ut

När köpet är bekräftat så kommer order att processas. När din order är genomförd och Ethereum finns på ditt konto så får du ett bekräftelsemejl. Du kommer kunna se dina nyinköpta Ethereum mynt under ”Account”.

Bild 7 i Nybörjarguiden för att köpa Ethereum(ETH)

När ordern är genomförd och godkänd så fylls automatiskt Ethereum plånboken med dina köpta Ethereum mynt.

Grattis, du har nu köpt Ethereum (ETH)

Ethereum kan användas på olika sätt. Vanligt är att man köper det på spekulation och hoppas att priset skall stiga så det blir en lönsam investering. Men Ethereum kan också användas för att te.x. köpa andra valutor, som te.x. Ripple.

Om du har ett långsiktigt mål med ditt sparande så kan man överväga att flytta över ens Bitcoin till en USB plånbok. Fördelen med detta är att det är kan vara säkrare, då USB plånboken inte behöver vara uppkopplad mot nätet. Vi rekommenderar då Ledger Nano S som du kan köpa av tillverkaren här, inom kort kommer du kunna läsa vår recension av den.

Våra andra guider

Guide till att Köpa Bitcoins
Guide till att Köpa Ripple(XRP)
Guide till USB plånboken Ledger Nano S

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guiden, var den enkel att följa? Har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Comments (No)

Leave a Reply

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor samt våra användarvillkor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng