Köpa Tron (TRX)? Läs då vår enkla steg för steg guide här

Annons - Ledger Nano S - Marknadens säkraste USB Wallet
Ledger Nano S - The secure hardware wallet

I detta inlägget kommer vi med en steg för steg guide beskriva hur man enkelt kan köpa Tron (TRX).  Från dess att guiden släpptes så har antalet börser där man kan köpa Tron ökat markant.  Men trots det så behåller vi guiden som den har varit, då detta är det sätt vi själva köper Tron och vi tror att det är en bra ingång för till att lära sig mer om kryptovalutor och börser.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Utvald bild Guide för att köpa Tron(TRX)

Intresserad av att köpa Tron(TRX)? Följ då vår enkla guide.

I denna guiden kommer vi använda två krypto tjänster, Coinbase samt Binance. Nedan följer lite information om tjänsterna, vill man hoppa ner direkt till guiden kan man klicka här. Har du redan läst vår köpa Ripple guide så kommer du troligtvis känna igen dig, för stegen är i princip samma för att köpa Tron på Binance.

Vill man köpa Tron direkt med Visa / Mastercard så finns en tjänst som heter Changelly, som vi emellanåt använder men som har något högre avgifter.

Coinbase anses vara en av de äldsta, ledande och en mycket säker handelsplattformen inom området. Företaget är amerikanskt baserat i San Francisco och tillhandahåller en webbplats för att köpa/sälja digitala valutor samt förvarning av dessa. Läs vår recension av Coinbase här (öppnas i ett nytt fönster).

Binance är en av de största börserna för handel med kryptovalutor, inkl Tron för Bitcoin eller Ethereum. De erbjuder också digitala plånböcker så att man enkelt kan förvara köpta valutor hos dem, skulle man dock vilja flytta sin Tron till en annan digital plånbok så är det inga problem. Läs vår recension av Binance här (öppnas i ett nytt fönster).

Vill man senare ha en USB plånbok för att förvara sin Tron så rekommenderar vi en Ledger Nano S (öppnas i ett nytt fönster). Det är mycket enkelt att sätta upp och föra över Tron från Binance till en Ledger Nano S och inom kort kommer vi släppa en guide för detta.

Tips & råd för att välja handelsplattform för kryptovalutor

Det finns andra plattformar för att köpa Tron på än Coinbase & Binance. Anledningen till att vi gör en guide för just dessa är för att vi själva använder dem och tycker att de erbjuder väldigt bra och säkra plattformar.

Dock är det viktigt att vara på sin vakt i valet av plattform. En grundregel är att alltid Googla på företaget och se vad andra skriver om dem, ganska snabbt kan man få en uppfattning om företaget är seriöst eller inte. Hittar man inget om företaget på Google så kan detta indikera att tjänsten är relativt ny, och behöver inte betyda att det är något skumt. Se vår checklista nedan.

  • Googla företaget, finns de inte på Google eller har många dåliga omdömen så är detta en varningssignal.
  • Undersök deras hemsida och bedöm ifall de verkar seriösa. Vad behövs för uppgifter att skapa konto, är det rimlig säkerhetsnivå om det bara behövs en E-post?
  • Och som alltid, låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. Företag som garanterar avkastning på insatt kapital kan kastas direkt i papperskorgen, det finns inga garantier på kryptomarknaden.

Innan du startar guiden

 • Att du är medveten om riskerna med handel av kryptovaluta, att delar eller hela det insatta kapitalet kan försvinna.
 • Att du inte kommer hålla Cryptobit.se eller personerna bakom ansvariga för någon typ av skada eller påstådd skada till följd av att följa guiden/felaktigheter i guiden nedan. Investeringar sker på egen risk, investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora.

Personerna bakom Cryptobit.se kommer aldrig be dig att investera eller ge dig investeringsråd, utan vi tillhandahåller guider som skall göra det enklare att förstå vad Kryptovalutor är och hur man kan handla med kryptovalutor.

Vad behövs för att följa guiden?

 • Dator(Windows/Mac/Linux) med internetuppkoppling.
 • Ett konto hos Coinbase, skapa det genom att klicka här eller genom att följa någon av våra tidigare guider Köpa Ethereum samt Köpa Bitcoin

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och köpa Tron på Binance är ca 30-120 minuter. Då ett steg av guiden är att flytta över Ethereum från Coinbase till Binance så kan tidsåtgången variera beroende av hur belastat Ethereums nätverk är, men vanligtvis brukar det inte ta mer än 20 minuter.

Guide – Köpa Tron (TRX)

Översikt

 1. Skapa ett konto på Binance
 2. Skapa ett konto på Coinbase och köp Ethereum (Bitcoin går också bra).
 3. Skicka Ethereum från Coinbase kontot till ditt Binance konto.
 4. På Binance så köper du Tron (TRX) för det överförda Ethereumet.

Grattis, du har nu köpt Tron.
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg

I denna steg för steg guiden så kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att köpa Tron (TRX) för Ethereum.

Steg 1 – Registrera konto på Binance

Det första steget för att kunna köpa Tron är att registrera ett konto hos Binance
Länken kommer öppnas i ett nytt webbläsarfönster så du kan fortsätta att ha kvar guiden i detta fönstret.

BIld 1 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 1 – Att skapa ett konto hos Binance går snabbt och är enkelt att göra. Klicka på register så är du snart igång. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Registreringen är enkel och när den är gjord så kan du logga in på ditt Binance konto.

Bild 2 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 2 – När du registrerar dig behöver du bara ange en E-post och ett lösenord. Om du vill får du gärna ange mitt Referal ID: 16516737 . Då hjälper du mig att kunna fortsätta driva hemsidan och göra ännu fler guider. När du är klar så klickar du på ”Register”. Klicka på bilden för att göra den större.

Steg 2 – Hitta din publika Ethereum adress

Nästa steg är att hitta din publika Ethereum address på Binance. Man får detta när man skapar ett konto, vilket gör att man kan förvara Ethereum hos Binance. Anledningen till att vi behöver det är för att det är enklast att handla Tron på Binance med Bitcoin/Ethereum. Därför måste man först skicka Ethereum från ens Coinbase konto till ens Binance konto. Anledningen till att jag väljer Ethereum beror på att den är i regel har lägre transaktionskostnader samt snabbare att skicka än Bitcoin.

För att hitta ens digitala plånböcker på Binance så klickar man på ”Funds”(1) och väljer sedan i drop down menyn på ”Deposits Withdrawals”(2)

Bild 3 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 3 – Genom att klicka på ”Funds” och sedan ”Deposit Withdrawals” så kommer man till sina digitala plånböcker (wallets), där man kan hitta sin  publika Ethereum adress. Klicka på bilden för att göra den större.

Då kommer man till en sida med en lång lista över alla tillgängliga digitala plånböcker som Binance stödjer. För att snabbare hitta sin Ethereum plånbok så kan man söka på ”ETH”(1), hitta raden med ”ETH”(2) och sedan klicka på ”Deposit”(3).

Bild 4 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 4 – För att snabbt hitta din Ethereum plånbok så kan du skriva ETH i sökrutan, klicka sedan på ”Deposit” så visas din publika adress. Klicka på bilden för att göra den större.

Då öppnas mer information om den valda plånboken, och man kan se sin publika Ethereum adress dit man behöver Ethereumet från Coinbase. Kopiera den adress som visas genom att klicka på ”Kopiera symbolen”(3), öppna en ny flik i webbläsare men ha kvar detta fönstret, så att du snabbt har tillgång till Binance.

Bild 5 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 5 – Genom att klicka på ikonen till höger om textfältet så kopierar du din publika Ethereum adress, dit du snart kommer skicka Ethereum till. Klicka på bilden för att göra den större.

Grattis, nu har du ett konto på Binance och har kopierat din publika Ethereum adress. Nästa steg är att skicka Ethereum från Coinbase till kontot på Binance.

Steg 3 – Skicka Ethereum från Coinbase till Binance

Nästa steg i guiden är att skicka över Ethereum från Coinbase till Binance. Börja genom med att logga in på ditt Coinbase konto. Har man inget Coinbase konto så kan man skapa ett här. Då Tron bara kan köpas för Bitcoin eller Ethereum så kommer du behöva ha den summan i Ethererum (eller Bitcoin, båda fungerar bra) du vill köpa Tron tokens för på ditt Coinbase konto. Om du inte har någon kryptovaluta på ditt Coinbase konto än så har vi tagit fram enkla guider för hur man köper Ethereum eller Bitcoin med ett Visa/Mastercard. Båda valutorna kan användas, personligen föredrar jag Ethereum då den i skrivande stund har lägre transaktionskostnader och går snabbare att skicka över, men det är en smaksak.

https://www.cryptobit.se/nyborjarguide-kopa-bitcoin/

https://www.cryptobit.se/nyborjarguide-kopa-ethereum/

Har du en annan plånbok med Bitcoin/Ethereum så går det utmärkt att använda denna istället för att skicka till Binance. Om man vill köpa Tron för 100 euro, då behöver man först köpa Ethereum för 100 euro, som sedan kan användas för att köpa Tron.

Fortsättningen i guiden utgår ifrån att det finns Ethereum på ditt Coinbase konto.

För att komma till ens plånböcker på Coinbase så loggar man in och klickar på ”Accounts”. Då Coinbase inte stödjer lika många valutor som Binance så har man inte heller så många plånböcker. För att skicka Ethereum så klickar man på ”ETH Wallet”(1) och sedan på ”Send”(2).

Bild 6 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 6 – Genom att klicka på ”Accounts” så får man en lista över alla sina digitala plånböcker, välj Ethererum och sedan ”Send”. Har du inget Ethereum så går det bra att köpa detta på Coinbase. Klicka på bilden för att göra den större.

Då öppnas en Pop-up ruta och nästa steg är att skicka Ethereum från Coinbase till kontot på Binance. Börja med att klistra in adressen du kopierade i steg 2 från ditt Ethereum konto på Binance. Om du inte har kvar den så kan du enkelt hitta den igen, om du fortfarande har webbläsarfliken uppe så kan du bara byta över, annars så är det bara att logga in på Binance och följ anvisningarna i steg 2 ovan.

Klistra in din Ethereum adress(1), dubbelkolla en extra så att den stämmer med vad som visades i steg 2. Nästa steg är att välja från vilken Ethereum plånbok man vill skicka ifrån. Har du flera Ethereum konton på Coinbase så kan man välja vilket man vill skicka ifrån, har man bara ett så väljer systemet det automatiskt(2).

Viktigt – Om du följer guiden men vill använda Bitcoin istället så skall du istället välja ditt BTC konto på Coinbase samt klistra in din Bitcoin adress från Binance.

Ange det belopp som du vill skicka över och köpa Tron för(3). Det går bra att ange beloppet i SEK så räknar systemet automatiskt om det till Ethererum enligt aktuell kurs. Dubbelkolla så att allting ser rätt ut(4), och om det ser bra ut så godkänner man flytten genom att klicka på ”Confirm”(5).

Bild 7 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 7 – Klistra in dina adress som du kopierade från Binance i steg 2. Fyll i hur mycket du vill föra över och dubbelkolla en extra gång så att adressen är rätt innan du klickar på ”Confirm”. Klicka på bilden för att göra den större.

Ett sista steg innan transaktionen kan genomföras är att bekräfta den genom att ange den kod som Coinbase skickar till angivet mobilnummer. När du fått sms:et ange koden(1) och slutför flytten genom att klicka på ”Confirm”(2)

Bild 8 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 7 – Ange koden du får i sms:et av Coinbase. Klicka sedan på ”Confirm”. Klicka på bilden för att göra den större.

Grattis, nu har du skickat över Ethereum till ditt Binance konto och är snart redo att köpa Tron (TRX). Överföringen kan dröja beroende på hur stor belastning det är på Ethereum/Coinbase nätverket. Om den inte syns på direkten så är det inget att få panik över, den kommer komma fram. Blockkedjetekniken är i sin natur väldigt säker på att genomföra transaktioner, när man väl gjort en transaktion så vet hela nätverket om den.

Nackdelen är att denna säkerheten gör att det blir ganska långsamt att skicka ”pengar”, så om många skickar samtidigt så kan det byggas upp en kö med transaktioner som måste godkännas av alla datorer i nätverket.

Bild 9 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 9 – Nu har du skickat dina Ethereum och inom kort kommer de landa på ditt Binance konto. Genom att klicka på ”View Details” så kan man se status för flytten. Klicka på bilden för att göra den större.

Steg 4 – Köpa Tron (TRX) på Binance

När överföringen är genomförd så kan du logga in på ditt Binance konto och navigera till ”Funds”->”Deposit Withdrawals”(som i steg 1). När transaktionen är färdig så kommer ditt överförda Ethereum att synas i din Ethereum wallet på Binance. Dubbelkolla så att summan stämde med vad du överförde(1), och om allting ser bra ut så är allting redo för att köpa Tron.

Bild 10 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 10 – När Ethereum har kommit in på din Binance Ethereum plånbok så hittar dit genom att klicka på ”Funds”->”Deposit Withdrawals”. Bli inte orolig om inte överföringen syns på direkten, den bör dyka upp inom kort. Klicka på bilden för att göra den större.

För att köpa Tron så klickar du på ”Exchange”(1) och sedan på Basic. Det finns även en Advanced, som erbjuder lite mer funktioner men är lite svårare att använda som ny, så för denna guiden så räcker det alldeles utmärkt med Basic.

Bild 11 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 11 – Nu så är det dags att köpa Tron. Genom att klicka på ”Exchange”->”Basic” så kommer man till transaktionssidan, där man kan köpa och sälja en rad olika kryptovalutor i realtid. Klicka på bilden för att göra den större.

Då Binance är kryptomotsvarigheten till en aktiemarknad så uppdateras siffrorna i realtid vilket kan göra att viss förvirring kan uppstå. För att köpa Tron för Ethereum (ETH) så klickar man på ”ETH” uppe i högra hörnet(1). Har man följt denna guiden fast med Bitcoin istället så väljer man BTC istället.

Då Binance har stöd för handel med en rad olika kryptovalutor så behöver du hitta den raden som det står ”TRX/ETH”, detta kan man göra genom att skriva in TRX i sökrutan(2). TRX är förkortningen för valutan Tron och det är viktigt att man är lite extra vaksam så man inte råkar välja en annan valuta.

När man hittat raden så klickar man på den så väljs som aktiv för handel(3), nu du kan köpa Tron. För att se vad det aktuella dollarpriset för en(1) enhet av Tron så kan man kolla uppe till vänster(4), detta ändras också i realtid allt eftersom köp/sälj orders genomförs.

För att handla så fyller du det antal enheter av Tron som du vill handla för(5). Systemet kan föreslå ett max antal baserat på hur mycket Ethereum du har på kontot och den aktuella kursen för Tron.

Är du intresserad av att läsa mer om hur prissättningen i kryptovalutor fungerar? Läs mer om detta i vår guide Köpa kryptovalutor (öppnas i ett nytt fönster).

För att sedan slutföra köpet så klickar du på knappen ”Buy TRX”(6) och din order genomförs. Ibland kan det ta lite längre tid om systemet inte hittar säljare för det angivna priset. Men oftast så går det väldigt snabbt om man använder sig av den aktuella kursen som systemet föreslår.

Man har även möjligheten att lägga en köp order till ett lägre pris än vad kursen är, då kommer ordern läggas som en aktiv order och genomföras när systemet hittar en säljare till aktuella kursen. Man kan alltid avbryta en aktiv order, dock kan den ändå hinna fyllas delvis.

Bild 12 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 12 – Vid en första anblick är det lätt att bi överväldigad av information och siffror som uppdateras i realtid, men tar man det lugnt och metodiskt så kommer det gå bra. Klicka på bilden för att göra den större.

När ordern är färdig så hamnar automatiskt dina Tron tokens på din Tron plånbok hos Binance. Härifrån kan du antingen låta dem ligga kvar eller skicka till en annan Tron kompatibel wallet, valet är ditt. Tiden det tar innan dina Tron syns på kontot kan variera, få inte panik om det inte syns på direkten, utan det kan ta lite tid beroende på belastning på systemet.

När transaktionen är genomförd så kan du se dina Tron genom att navigera till ”Funds”->”Withdrawal Deposit

Bild 13 i guiden för att köpa Tron (TRX)

Bild 13 – När transaktionen är genomförd så syns dina Tron i din digitala plånbok på Binance. Här kan du låta dem ligga kvar eller skicka till en annan Tron kompatibel plånbok. Klicka på bilden för att göra den större.

Grattis, du har nu köpt Tron!

Om du har ett långsiktigt mål med ditt sparande så kan man överväga att flytta över ens Tron tokens till en USB plånbok. Fördelen med detta är att det är kan vara säkrare, då USB plånboken inte behöver vara uppkopplad mot nätet. Vi rekommenderar då Ledger Nano S som du kan köpa av tillverkaren här, inom kort kommer du kunna läsa vår recension av den här. Inom kort kommer vi  även släppa en guide för hur man flyttar Tron från Binance till Ledger Nano S.

Våra andra guider

Guide till att Köpa Bitcoins
Guide till att Köpa Ethereum(Ether)
Guide till att Köpa Ripple(XRP)
Guide till USB plånboken Ledger Nano S

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Cryptobit.se strävar efter att ha aktuella och uppdaterade guider, men reserverar sig för information samt skrivfel. Upptäckt något som inte stämmer? Skicka gärna ett mejl till [email protected] så ser vi till att korrigera uppgifterna.

Feedback på guiden?

Vad tyckte du om guiden, var den enkel att följa? Har du feedback så är du varmt välkommen att lämna en kommentar 🙂

Allt väl,
Mvh Daniel

Comments (No)

Leave a Reply